«Εταίροι και σύμμαχοι οφείλουν να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την Άγκυρα» - Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου A. Tajani

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Antonio Tajani.

«H συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει δημιουργήσει ατμόσφαιρα επικίνδυνης έντασης στην ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Άγκυρα με τη συμπεριφορά της αυτή θέτει σε δοκιμασία την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

Εταίροι και σύμμαχοι οφείλουν να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την Άγκυρα για να εγκαταλείψει αυτή την επικίνδυνη προοπτική.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ο κατ’εξοχήν δημοκρατικός θεσμός του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος έχει βαρύνοντα λόγο στο να σταλούν στην Τουρκία τα απαραίτητα ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα».

Αυτό δήλωσε ο κος Κουμουτσάκος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τον κ. Tajani για την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Για ενέργειες που, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, στρέφονται εναντίον κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξέφρασε την ελληνική ανησυχία για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στάση της Άγκυρας. Τόνισε ότι η τουρκική ηγεσία επιλέγει την καλλιέργεια έντασης στο Αιγαίο για λόγους εσωτερικής πολιτικής, υπονομεύοντας έτσι τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόταση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την ενίσχυση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάγκη βελτίωσης της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David McAllister και με τον Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα Ασφάλειας και Άμυνας κ. Michael Gahler.

 Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος ήταν κεντρικός ομιλητήςσε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιομε θέμα «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Εποχή της Αβεβαιότητας».