43 χρόνια μετά, η ΝΔ πυλώνας σταθερότητας της πατρίδας

Η αναφορά στις θεμελιώδεις ιδέες δεν χρειάζεται αφορμή. Όμως σήμερα, στην επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έχει ξεχωριστή σημασία η «επιστροφή» στην παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στο ιδρυτική διακήρυξη της Παράταξης. Εμπνευσμένη και διαχρονική. Θεμέλιο αρχών και αξιών. Αφετηρία, τότε, μιας νέας πορείας για τη χώρα. Και οδηγός, σήμερα, για να ξανακάνουμε την Ελλάδα όπως αξίζει στους Έλληνες. Μας δείχνει τον δρόμο για να φέρουμε, και πάλι, στην πατρίδα μας την κανονικότητα. Να σηματοδοτήσουμε την αρχή του τέλους για το δράμα που έφεραν τα λάθη του παρελθόντος. Να βρούμε ξανά, για μας και τα παιδιά μας, την ελπίδα που χάσαμε.

Μας εμπνέει, ταυτόχρονα, και μας καθοδηγεί. Για να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ενωμένη, ασφαλή και ευημερούσα. Για κάνουμε την παράταξή μας ακόμα πιο μεγάλη.

Είμαστε, άλλωστε, η παράταξη που, όπως αναφέρει και η ιδρυτική διακήρυξη, «ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό. Την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της. Την Πολιτεία με τους Πολίτες της. Την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία. Την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό. Την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Η Νέα Δημοκρατία, 43 χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας της παρτίδας μας. Κρατώντας σταθερά την πυξίδα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και τη σημαία των εθνικών μας δικαίων. Υπηρετώντας την εθνική ομοψυχία, απέναντι στις διχαστικές πολιτικές του λαϊκισμού και των άκρων. Και βάζοντας πάνω από όλα το συλλογικό καλό.

(Από την επίσκεψή μου στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, σήμερα, επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας).