20 Πολίτες Μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημαρχείο Αιγάλεω,  η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος με τίτλο «20 Πολίτες Μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη». 

DSC05889.JPG

Η εκδήλωση ήταν η τρίτη της σειράς «20 πολίτες μιλούν» όπου ισάριθμοι πολίτες έκαναν εξειδικευμένες εισηγήσεις, κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις σε συγκεκριμένες θεματικές.  

DSC05903.JPG


Στο Αιγάλεω, νέοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου,  στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και των χώρο των επιχειρήσεων μίλησαν για δύο λεπτά ο καθένας για τα θέματα του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας διαφορετικές διαστάσεις, όπως η σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διαχείριση των αποβλήτων, ο ρόλος της εκπαίδευσης στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, η οικονομική και αναπτυξιακή διάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος, οι προστατευόμενες περιοχές, η πράσινη διπλωματία, η κλιματική αλλαγή κ.α.

DSC05882.JPG


Στην καταληκτική του ομιλία ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά «σήμερα κερδίσαμε το στοίχημα που έχουμε βάλει για να αναδείξουμε τη φωνή των πολιτών, των ανθρώπων που έχουν βαθιά γνώση στα θέματα και μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης. Ως αποτέλεσμα, όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι από αυτή τη συνάντηση. Αποδεικνύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν νέες – σύγχρονες και ουσιαστικές μορφές δημοσίου διαλόγου που να φτάνουν στον πυρήνα των ζητημάτων. Ειδικά για ένα τόσο μεγάλο και πάντα ζέον θέμα, όπως το περιβάλλον, είναι κρίσιμη η διαμόρφωση μιας αντίληψης και παιδείας ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών.  

DSC05918.JPG


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος ανέδειξε τις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις θέσεις του κόμματος για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος. 


Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Αραβώσης, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για περιβαλλοντικά θέματα.