Αίτημα ενημέρωσης για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  ζήτησε την ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως σύμφωνα με λεχθέντα του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, το προσεχές διάστημα πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, προβληματίζει την ελληνική κοινή γνώμη η επίσκεψή στη Θράκη του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας, αρμοδίου για θέματα Τούρκων εξωτερικού, κ. Χακάν Τσαβούσογλου και οι απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε εκεί, αλλά και η μεγάλη αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, καθώς και η αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτών δεδομένων, θεωρούμε εύλογο και απαραίτητο να ενημερωθούν αρμοδίως τα μέλη της Επιτροπής για την προετοιμασία, τη θεματολογία και τις επιδιώξεις της ελληνικής Κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου.

Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαι από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων όπως ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής από τον κ. Υπουργό Εξωτερικών για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα».

Ο κ. Κουμουτσάκος έχει αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κ.Δουζίνα.