Συμμετοχή του ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην επιτροπή για την προβολή και τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών του ΕΛΚ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, που αποτελεί το επίσημο think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προχώρησε σήμερα στη σύσταση ενός νέου οργάνου "υψηλού επιπέδου" με σκοπό την προβολή, υποστήριξη και χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του. Μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ, κ. Antonio Lopez Isturiz, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κέντρου, αποφάσισε τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Στόχος του νέου αυτού οργάνου θα είναι, μεταξύ άλλων, η προβολή των δραστηριοτήτων και η ενίσχυση της εικόνας του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών καθώς και της εν γένει αναγνωρισιμότητας των δράσεων του ΕΛΚ. Πρόεδρος θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, κ. John Bruton και θα συμμετέχουν στελέχη του ΕΛΚ που δραστηριοποιούνται στον ευρωπαϊκό πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών συμβάλλει στη διαμόρφωση των θέσεων του ΕΛΚ σε σημαντικούς τομείς όπως η οικονομία, το περιβάλλον, η ενέργεια, η εξωτερική πολιτική, η διεύρυνση, η κοινωνική πολιτική. Συνεργάζεται με 19 Ιδρύματα και Ινστιτούτα από κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.