Αίτημα ενημέρωσης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων από τον ΥΠΕΞ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε, σήμερα το πρωί, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κ. Δουζίνα την ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν.Κοτζιά για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς και για τις επιπτώσεις της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην επιστολή του ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι :

 «Η μετά από 65 χρόνια επίσκεψη Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη χώρα μας ολοκληρώθηκε χωρίς να αποτελέσει, δυστυχώς, σημείο θετικής επανεκκίνησης για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως όλοι θα επιθυμούσαμε.

Περισσότερο τραυμάτισε παρά θεράπευσε. Άφησε πίσω της έντονο προβληματισμό και πολλά σοβαρά ερωτήματα για το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις της στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Τα επόμενα βήματα θα είναι λοιπόν κρίσιμα. Πόσο μάλλον που εκ των πραγμάτων αυτά θα γίνουν σε περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας στην περιοχή μας και διαρκών τριβών στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρώπης».

Τέλος επισημαίνει ότι η ενημέρωση αυτή και η συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συμβάλουν στην καλύτερη προετοιμασία της από εδώ και πέρα ακολουθητέας πολιτικής της χώρας μας.