Πρέπει να μπει τέλος στην Ευρωπαϊκή Βαβέλ των αντιφατικών μηνυμάτων

Ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με παρέμβασή του χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ζήτησε να μπει επειγόντως τέλος στην ευρωπαϊκή πολυφωνία αναφορικά με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά η Ελλάδα.

Μίλησε για μια "πραγματική Ευρωπαϊκή Βαβέλ" αντιφατικών δηλώσεων, συνεντεύξεων και απόψεων που εκφράζονται χωρίς στοιχειώδη συντονισμό όχι μόνο από την ηγεσία αλλά και από διάφορους παράγοντες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Αντί να μιλάνε με φειδώ και προσοχή, εκείνοι που πρέπει, για ό,τι πρέπει και την ώρα που πρέπει, μιλάνε όλοι, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε" τρέφοντας έτσι τη νευρικότητα των αγορών, ενισχύοντας την αβεβαιότητα, βαθαίνοντας τη δυσπιστία, διαβρώνοντας την όποια αποτελεσματικότητα".

Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας ανέφερε ότι ένας ολόκληρος λαός που βρίσκεται ήδη στα όρια της αντοχής τους γίνεται δέκτης ταυτόχρονων και αλληλοσυγκρουόμενων μηνυμάτων που κινούνται μεταξύ αλληλεγγύης και τιμωρίας, υποστήριξης και απειλών, αισιοδοξίας και καταστροφής. Αυτό επιτείνει την ανασφάλεια και τη σύγχυση μιας κοινωνίας που μάχεται να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση.

Κατέληξε υπογραμμίζοντας "Αυτό πρέπει να σταματήσει. Προς όφελος όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά του κύρους, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της ίδιας της Ευρώπης".

Δείτε την παρέμβαση εδώ