Η ΕΕ διαψεύδει τις Κασσάνδρες για δήθεν επικείμενη κατάρρευση του Ευρώ

"Θετικό οιωνό για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη", χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ (Ecofin) για τα μέτρα στήριξης της Ευρωπαϊκής οικονομίας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης (European Financial Stabilisation Mechanism).

Στην παρέμβασή του, στο πλαίσιο της συζήτησης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την "Στρατηγική ΕΕ 2020", ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι με την - έστω και καθυστερημένη - απόφασή της αυτή, η ΕΕ διέψευσε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν και εκείνους που κερδοσκοπικά επένδυαν στην κατάρρευση του ευρώ.

"Διαψεύσαμε το Newsweek", τόνισε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο του τεύχους που κυκλοφορεί με τίτλο "Το τέλος του Ευρώ" (The End of the Euro).

"Oι αποφάσεις του Συμβουλίου απέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στο εσωτερικό της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτήν", υπογράμμισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΕ προχωράει και ενδυναμώνεται μέσα από τις κρίσεις που αντιμετωπίζει.