Η επόμενη τριετία αποτελεί ευκαιρία για ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου. 

Συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας, καθώς και η προετοιμασία προσεχούς συνάντησης του κ. Shimizu με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:
«Η σημασία των ελληνό-ιαπωνικών σχέσεων, ενισχύεται συνεχώς, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη τριετία θα δώσει σημαντική ευκαιρία για περαιτέρω ουσιαστική προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών, με κύρια σημεία αναφοράς: α) την έκθεση “Ποσειδώνια 2018” (4-8.6.18), που θεωρείται από τις σημαντικότερες παγκοσμίως εκδηλώσεις για το χώρο της ναυτιλίας και ιδίως για παραδοσιακές ναυτιλιακές δυνάμεις όπως η Ελλάδα και η Ιαπωνία β) τη συμπλήρωση, το 2019, 120 ετών από τη σύναψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών γ) τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο, η προετοιμασία των οποίων διανοίγει νέο πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».