Για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Δήλωση στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ανεξάρτητα από τα κίνητρα της κυβέρνησης, η κατάτμηση της "θηριώδους" Β' Αθηνών ήταν θέμα χρόνου. Ήταν μια θέση που είχε εκφρασθεί ήδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό και η ΝΔ την στήριξε, γιατί αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ότι όπου η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Η αλλαγή αυτή σίγουρα μεταβάλλει δεδομένα και παλαιές ισορροπίες. Είναι μια πρόκληση για να αναπροσαρμόσουμε την στρατηγική μας και τον τρόπο που καλούμαστε να πολιτευτούμε. Διευκολύνει την επαφή και την επικοινωνία των πολιτών με τους βουλευτές, κυρίως όμως την προσεκτική παρακολούθηση και την παρέμβαση στα τοπικά, καθημερινά προβλήματα. Μας επιτρέπει έτσι να χτίσουμε ακόμα πιο ουσιαστικές σχέσεις αμφίδρομης επικοινωνίας.

Ειδικά σε μια περίοδο που χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την τραυματισμένη σχέση πολιτών -πολιτικής, θα έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε καλύτερα στις ανησυχίες και τις αγωνίες των ψηφοφόρων. Να δουλέψουμε πιο αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε την αποστασιοποίηση από την πολιτική λειτουργία και τη δημόσια συζήτηση. Αυτή, η πιο κοντινή, πιο ανθρώπινη πολιτική δράση, που πλέον επιτρέπει η μικρότερη εκλογική περιφέρεια, τελικώς θα λειτουργήσει θετικά. Αν θέλουμε να περιορίσουμε την δηλητηριαστική επίδραση του λαϊκισμού και των άκρων στην κοινωνία και την πολιτική ζωή, μόνο μια τέτοια σχέση ουσίας και αλήθειας μπορεί να κάνει τη διαφορά».