Επιστολή στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:"Ας μην πυροβολούμε την Ελλάδα..."

Επιστολή με τίτλο "Ας μην πυροβολούμε την Ελλάδα..." προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην επιστολή του ο κ. Κουμουτσάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η κρίση μπορεί να "γεννήσει" μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση με μεγαλύτερη ενοποίηση, δύναμη και κύρος.

"Η Ελλάδα - παρά και μέσα από τα μεγάλα προβλήματά της - μπορεί να γίνει η "μαία" ελπιδοφόρας αλλαγής, για περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Γι' αυτό ας μην πυροβολούμε την Ελλάδα...", τονίζει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

"Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να προσποιείται. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης και αλληλεξάρτησης, το «ελληνικό ζήτημα» είναι και «ευρωπαϊκό ζήτημα»".

"Ας μην κρυβόμαστε", αναφέρει χαρακτηριστικά. "Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Δεν ήταν η μόνη που προσέφυγε στις δηλητηριώδεις υπηρεσίες και «εξυπηρετήσεις» παγκοσμίως γνωστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Δεν είναι, ούτε θα παραμείνει ο μόνος στόχος των κερδοσκόπων". Και προσθέτει ότι "η Οικονομική και Νομισματική Ένωση είναι αντιμέτωπη και με τις δικές της ανεπάρκειες, αδυναμίες και ατέλειες".

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος, αφού τονίζει την ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού στην οικονομική και φορολογική πολιτική της Ευρωζώνης και αποτελεσματικότερων μηχανισμών στήριξης και αλληλεγγύης, υποστηρίζει ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες το δίλημμα "διεύρυνση ή εμβάθυνση", επιδέχεται μόνο μια απάντηση: "εμβάθυνση και πάλι εμβάθυνση".