Ο Έλληνας ναυτικός είναι η ψυχή και κινητήρια δύναμη της ναυτιλίας μας

banner

"Η σκληρή δουλειά των ναυτικών μας διασφαλίζει τη συνέχεια της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων και την πρωτοκαθεδρία της πατρίδας μας στην παγκόσμια ναυτιλία"

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας, η ναυτιλιακή κοινότητα αποφάσισε φέτος να τιμήσει τους ναυτικούς, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή τους στην κοινωνία και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι ναυτικοί είναι η ψυχή και κινητήρια δύναμη της ναυτιλίας και του εμπορίου. Ειδικά για τη χώρα μας, η σκληρή δουλειά τους διασφαλίζει τη συνέχεια της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων και την πρωτοκαθεδρία της πατρίδας μας στην παγκόσμια ναυτιλία.

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία να επαναληφθεί και να υπογραμμιστεί η ανάγκη να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τρία καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς:

• Καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας και διαβίωσης.

• Προσέλκυση νέων επαγγελματιών στον χώρο της ναυτιλίας.

• Ουσιαστική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης.

Αυτήν την ημέρα δεν μπορεί κανείς παρά να επαναλάβει την κριτική προς την κυβέρνηση για τους απολύτως λανθασμένους και ακατανόητους χειρισμούς της στη ναυτιλία με αποκορύφωμα τους πειραματισμούς στο θέμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Είναι απλώς παράλογο να παραμένει το Λιμενικό Σώμα αποκομμένο από τον φυσικό του χώρο.