Αέρας ανανέωσης από την επιλογή Κουμουτσάκου

Όταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος περνούσε τις 20ήμερες διακοπές του τον Αύγουστο στα Κουφονήσια, την Τήνο και το Γερολιμένα της Μάνης, ούτε που του περνούσε από το μυαλό ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα θα τον περίμενε ένα τηλεφώνημα που θα του άλλαζε όλα τα σχέδια και θα τον έκανε μέλος της ισχυρής ομάδας σε Μαξίμου και Ρηγίλλης...

"Ο πρόεδρος θέλει να αναλάβεις τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου, σκέψου το και μετά απαντάς", ακούστηκε να λέει στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή.  Πράγματι, ο μόλις τρεις μήνες ευρωβουλευτής δεν απάντησε αμέσως.  Όχι μόνο γιατί αιφνιδιάστηκε με την τιμητική αυτή πρόταση, αλλά και γιατί ήθελε να την κουβεντιάσει πρώτα με την Ρεγγίνα, τη γυναίκα του.  Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και ήταν θετική.  "Σ' ευχαριστώ πρόεδρε, για την πρόταση.  Είναι μια πρόκληση για μένα και ελπίζω να ανταποκριθώ στην τιμή που μου έκανες", είπε στον πρωθυπουργό όταν συναντήθηκαν στο Μαξίμου.  Η λιτή ανακοίνωση της τοποθέτησής του, που βρήκε λίγα λεπτά αργότερα επισημοποίησε και δημόσια το νέο του ρόλο του...  Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή Καραμανλή δεν αιφνιδίασε μόνο τον Γ. Κουμουτσάκο, που χθες έκλεισε τα 48 του χρόνια, αλλά και αρκετούς στη Ρηγίλλης.  Όχι γιατί δεν είχε διαπιστωθεί επικοινωνιακό έλλειμμα της κυβέρνησης.  Το αντίθετο μάλιστα.  Όμως η μετακόμισή του ως ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες είχε απομακρύνει από πάνω του το εσωκομματικό ενδιαφέρον.

Ο ρόλος της Ντόρας.

Ένας από τους πρώτους που ρωτήθηκαν πριν γίνει η πρόταση στον Γ. Κουμουτσάκο ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη που αντέδρασε ιδιαίτερα θετικά. Συνεργάστηκαν μαζί για περισσότερο από τρία χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών και η συνεργασία τους αποδείχτηκε αρμονική.  Χωρίς να ανήκει ποτέ στο λεγόμενο μητσοτακικό στρατόπεδο, ο Γ. Κουμουτσάκος διατηρήθηκε από την Ντόρα στο πόστο του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, πόστο στο οποίο τοποθετήθηκε από τον προκάτοχό της Πέτρο Μολυβιάτη.  "Δεν έχω κανένα παράπονο από την κυρία Μπακογιάννη", ακούστηκε να λέει πρόσφατα ο Γ. Κουμουτσάκος.  "Δεν είχαμε βέβαια συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά σιγά-σιγά καταλάβαμε ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά...".  Μα άφθονες περγαμηνές στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και από τα πανεπιστήμια του Στρασβούργου, των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, κυρίως σε θέματα διπλωματίας, άμυνας και στρατηγικής, ο Γ. Κουμουτσάκος έχει βέβαια την εμπειρία του briefing στους διπλωματικούς συντάκτες. Ομολογεί όμως πως η δουλειά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ έχει άλλες απαιτήσεις στις οποίες αγωνίζεται να ανταποκριθεί.  Και μέχρι στιγμής φαίνεται να τα πηγαίνει καλά.  Κανένας στο κόμμα δεν έχει να του προσάψει κάποιο ψεγάδι και όλοι ομολογούν ότι έχει δώσει έναν πιο φρέσκο αέρα στην εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.

Χωρίς γραφείο.

Φτάνει νωρίς-νωρίς στη Ρηγίλλης κι αμέσως συμμετέχει σε συσκέψεις για την επικοινωνιακή στρατηγική.  Εγκαταστάθηκε στον τρίτο όροφο του κτιρίου, χωρίς όμως να έχει ένα μόνιμο γραφείο, αφού μετακινείται συνέχεια ανάμεσα στη Ρηγίλλης, στο Μαξίμου, στη Βουλή ή στα κανάλια για την τακτική του αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.  Δείχνει να τον συναρπάζει ο νέος του ρόλος, αν και δεν κρύβει ότι δεν βλέπει πια τακτικά τα δίδυμα αγόρια του που υπεραγαπά, τον Αργύρη και τον Σπύρο.

Σ' όποιον πάντως τον ρωτά, σπεύδει να δηλώσει πως δεν έχει βλέψεις να συνεχίσει στην ίδια θέση και μετά τις εκλογές.  Θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες και στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.  Στην πολιτική βέβαια δεν λες ποτέ, ποτέ...  Κι αυτό το ξέρει κι ο ίδιος καλά...