Η ΟΝΕ θα μείνει ακρωτηριασμένη χωρίς αλληλεγγύη

camera2

"Η ΟΝΕ θα μείνει ακρωτηριασμένη χωρίς περισσότερο συντονισμό οικονομικής φορολογικής πολιτικής και πάνω από όλα, χωρίς αλληλεγγύη"

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης-26ης Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε τα εξής:

"Είναι αλήθεια ότι η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν ανέπτυξε όταν και όσο έπρεπε την οικονομία της με μέτρο και σύνεση. Η διεθνής οικονομική κρίση γιγάντωσε τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα και τις αδυναμίες της. Τώρα έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Ο ελληνικός λαός καταβάλλει το δυσβάσταχτο τίμημα.

Ας μην κρυβόμαστε, όμως. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της ΟΝΕ που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Δεν ήταν η μόνη που προσέφυγε στις "δηλητηριώδεις" υπηρεσίες γνωστών διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Δεν είναι ούτε θα μείνει ο μόνος στόχος των κερδοσκόπων. Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι το ελληνικό ζήτημα είναι και Ευρωπαϊκό ζήτημα.

Η ΟΝΕ θα μείνει ακρωτηριασμένη χωρίς περισσότερο συντονισμό οικονομικής φορολογικής πολιτικής και πάνω από όλα, χωρίς αλληλεγγύη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κρίση -κάθε κρίση- είναι μητέρα αλλαγών. Η σημερινή κρίση μπορεί να γεννήσει μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μαία μιας ελπιδοφόρας αλλαγής.

Ας μην "πυροβολούμε", λοιπόν, την Ελλάδα.

Ας "πυροβολήσουμε" όλοι μαζί τους κερδοσκόπους και όλους εκείνους που θα ήθελαν να δουν ένα γονατισμένο Ευρώ.

Αυτό οφείλει να πράξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο."

***

Δείτε την παρέμβαση εδώ