Καθήκον μας η συνεχής παραγωγή πολιτικής για όλα τα ζητήματα της παραδοσιακής αλλά και της σύγχρονης πολιτικής ατζέντας - ομιλία Ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκου στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

"Έχουμε μία μόνον επιλογή. Να κοιτάξουμε μπροστά. Μόνον μπροστά. Ούτε πίσω, ούτε δίπλα. Καθήκον μας είναι η συνεχής παραγωγή Πολιτικής με το «Π» κεφαλαίο. Πολιτική για το καλό της χώρας και των Ελλήνων, με επεξεργασμένες προτάσεις, με μετριοπαθή λόγο και αποφασιστική δράση. Με ψυχραιμία, σοβαρότητα και διορατικότητα. Για όλα τα ζητήματα της παραδοσιακής αλλά και της σύγχρονης πολιτικής ατζέντας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Για την Ευρώπη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: "Πολιτική πρέπει να παράγουμε και για τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης που περνά δύσκολες ώρες. Να μιλήσουμε, εμείς το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, για το πως βλέπουμε το παρόν και το μέλλον της. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Απαιτείται προσοχή ώστε να μην στραφεί η κοινωνία, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού προβλήματος, στον αντιευρωπαϊσμό και σε μια ξενοφοβία που φλερτάρει με το ρατσισμό".

Για την εξωτερική πολιτική: "Όλα δείχνουν ότι κυοφορούνται σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Αλλά ουδείς γνωρίζει τι συζητείται. Ποιες ακριβώς δεσμεύσεις λαμβάνονται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες για θέματα που αφορούν στον σκληρό πυρήνα της υπόστασης ενός κράτους δηλαδή την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα ή ακόμα και την εδαφική του ακεραιότητα, βλέπε «γκρίζες ζώνες. Μετά λόγου γνώσεως, εκτιμώ ότι ο Ιούνιος θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος μήνας. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα και πλήρως τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για το «που το πάει» στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο. «Μνημόνιο» στην εξωτερική πολιτική της χώρας δεν νοείται."

Για την οικονομία: "Η οικονομία είναι βέβαια η πρώτη και κύρια προτεραιότητά μας καθώς, η κυβέρνηση-εγκλωβισμένη στους επαχθέστατους όρους μιας λεόντειας δανειακής σύμβασης που δεν μπόρεσε, δεν θέλησε ή δεν γνώριζε να διαπραγματευτεί - επιβεβαιώνει κάθε μέρα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει, τι πραγματικά πιστεύει, που πάει και πως πάει. Η κυβέρνηση, χωρίς οποιοδήποτε συντονισμό, παραπαίει."

Για την πορεία του κόμματος: "Τις μεγάλες δοκιμασίες του 2009 για τη ΝΔ τις έχουμε ήδη αφήσει πίσω και έχουμε μία μόνον επιλογή. Να κοιτάξουμε μπροστά. Έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για ταχεία ανάταξη, ανανέωση και ανάπτυξη του κόμματος και της παράταξης. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι ενωμένοι."