Μια ισχυρή κεντροδεξιά

Άρθρο στην εφημερίδα Real

Παρά τις μεγάλες ανατροπές που έγιναν στο πολιτικό σκηνικό, στα χρόνια της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον έμεινε όρθια, συγκράτησε τις δυνάμεις της, αλλά και είναι ξανά η πρώτη επιλογή των πολιτών. Μεγαλώνει την απήχησή της στην κοινωνία, στηριγμένη σε βαθιές ρίζες, σε αρχές και θέσεις που δικαιώνονται. Σε εθνικές – στρατηγικές επιλογές που αποδεικνύονται σοφές.  

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ - σε κάθε επαφή του με την πραγματικότητα - γκρεμίζει, στην πράξη, έναν-έναν τους ιδεολογικούς του πυλώνες, «η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» μάλλον εξελίσσεται σε μύθο. Ακόμα και για τους πλέον δύσπιστους. 

Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα πέρα από τα συνθήματα.

Και αυτή είναι ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, μιας κοινότητας δημοκρατιών. Είναι ταυτόχρονα μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Οι θεσμοί της και η λειτουργία της Δημοκρατίας καθορίζονται από το Σύνταγμα του 1975, ένα αστικό δημοκρατικό Σύνταγμα. Η οικονομία της στηρίζεται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Οι θεσμοί που έχουν τον μεγαλύτερο σεβασμό του ελληνικού λαού, είναι η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Πού ακριβώς λοιπόν, είναι η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς; Στις τέχνες και στη διανόηση;  Μα ο χώροι αυτοί πάντα και από τη φύση τους, τείνουν να αμφισβητούν κατεστημένες πεποιθήσεις, ή τουλάχιστον αυτό δηλώνουν.  

Από την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία έχει στέρεη ιδεολογική «σπονδυλική στήλη». Υπηρετεί, με πίστη και συνέπεια, τη Δημοκρατία, την ενότητα του Έθνους, τα συμφέροντα της πατρίδας, τη θέση της στον πυρήνα της Ε.Ε.. Πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και δεν χαρίζει σε κανέναν – την κοινωνική ευαισθησία. Αποδεικνύει ότι μπορεί να στηρίξει τους κοινωνικά αδύναμους μέσα από πολιτικές ανάπτυξης, όχι επιδοματικά φιλοδωρήματα. Υιοθετεί το «μέτρο», όπως εκφράστηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τόσο στις επιλογές, όσο και στον πολιτικό λόγο της. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοικτό - πολυσυλλεκτικό κόμμα. Με το συνέδριό της επιβεβαιώνει και ανανεώνει τις θέσεις της για μια νέα πορεία εθνική, ενωτική, με ρεαλισμό και ξεκάθαρες θέσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας, αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της χώρας και ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις κοινωνίας και των πολιτών. 

Προετοιμάζει μια νίκη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές. Και αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ξεκάθαρες θέσεις και με άνοιγμα στην κοινωνία. Όχι με φοβικές αντιλήψεις ή ιδεολογική μονολιθικότητα. Αυτά είναι για κινήματα και μικρά κόμματα, όχι για μεγάλες ιστορικές παρατάξεις, όπως η Νέα Δημοκρατία.   Εξάλλου οι μεγάλες νίκες αυτοδυναμίας της παράταξης σηματοδοτήθηκαν πάντα από την μαχητική μετριοπάθεια και τις θεμελιακές αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς.