"Πολιτική δεν κάνουμε καταθέτοντας ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως"

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό  είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα που δεν θα επιλυθεί σε μία μέρα. Όμως τους επτά μήνες της διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να το επιλύσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

  • ΔΕΝ αξιοποίησε κοινοτικά κονδύλια
  • ΔΕΝ σύναψε συμμαχία με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου.
  • ΔΕΝ έδωσε διεθνή διάσταση στο ζήτημα.
  • ΔΕΝ πίεσε την Τουρκία να τηρήσει διμερείς συμφωνίες για το θέμα. 

Οι εκλογές δημιουργούν ένα ακόμα ζήτημα. Σε λίγες εβδομάδες θα διεξαχθεί η ετήσια διάσκεψη του ΟΗΕ όπου θα βρεθούν οι κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες απ'όλον τον κόσμο. Ήταν χρυσή ευκαιρία για τη χώρα να θέσει το ζήτημα. Όμως ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα; Τώρα που μιλάμε ποιος προετοιμάζεται και πώς για να συμμετέχει στη συνδιάσκεψη; Κάποιοι αυτά τα θεωρούν "ψιλά γράμματα". Αυτά όμως είναι η ουσία της διακυβέρνησης και όχι η μικροπολιτική.

Ένας πολιτικός κρίνεται από τις πολιτικές που θα χαράξει κι από τους συνεργάτες που θα επιλέξει. Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι ο κ.Τσίπρας απέτυχε οικτρά και στα δύο και γιαυτό το λόγο οδηγηθήκαμε σε εκλογές παρ'όλο που το Σύνταγμα έδινε λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο. Οι λύσεις αυτές, όμως, απαιτούν πολιτικό θάρρος που τελικά ο κ.Τσίπρας δεν διαθέτει.

Τα περί ανανέωσης του πολιτικού συστήματος τα ακούμε κι εμείς. Κανενα κόμμα δεν μπορεί να διεκδικεί την αποκλειστικότητα στη διαδικασία. Εξάλλου πολιτική δεν κάνουμε καταθέτοντας ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως. Η συνέπεια και η σοβαρότητα είναι διαχρονικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατία και γιαυτό εκτιμώ ότι θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. 

Από τη σημερινή μου παρέμβαση στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega".  Δείτε το βίντεο :

εδώ.