Συνεδρίαση των Ομάδων Εργασίας του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ

Συνεδρίαση των Ομάδων Εργασίας του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Τομεάρχη κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, των Αναπληρωτών Τομεαρχών κ. Σταύρου Καλαφάτη και κ. Σάββα Αναστασιάδη, παρουσία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη. 

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων συζητήθηκαν κεντρικά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα αποδήμου ελληνισμού και των προβλημάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, παρουσία αντιπροσωπείας Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων.  
Επίσης στο Brexit και την πορεία της ΕΕ, στα ελληνοτουρκικά και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. 

Έγιναν τέλος οργανωτικές ρυθμίσεις λειτουργίας των ομάδων εργασίας του Τομέα. 

IMG_4018.JPG


Όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος «είναι πολύ σημαντικό για το κόμμα το γεγονός ότι έχει την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του Τομέα στη διαμόρφωση των βασικών προτεραιοτήτων και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θέματα τα οποία είναι πολλά, σύνθετα και αλληλένδετα. 
Ρηξικέλευθες ιδέες, καινοτόμες προτάσεις, προωθημένες αλλά πάντα ρεαλιστικές προσεγγίσεις θα συμβάλουν στη σύνθεση μιας ουσιαστικής, άμεσα εφαρμόσιμης και αποτελεσματικής στρατηγικής για κάθε σκέλος της εξωτερικής μας πολιτικής.
Στόχος να διαμορφωθούν συγκεκριμένες προτάσεις και κείμενα στρατηγικής μέχρι τον Ιανουάριο».