Συμμετοχή στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΕΛΚ στην Ισπανία για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ (8-9/3, Ισπανία)

Στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται 8-9 Μαρτίου στην Ισπανία, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος προκειμένου να μιλήσει, ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, στην ειδική συζήτηση που έχει προγραμματιστεί με θέμα τη συμβολή αυτών των δικτύων στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη και προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο κ. Κουμουτσάκος στην παρέμβασή του θα μιλήσει για το πως η κρίση θα πρέπει να θεωρηθεί κίνητρο επενδύσεων και όχι εμπόδιο, ειδικά για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών που μπορούν να έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία για την ευρωπαϊκή οικονομία.

***

Στη διήμερη αυτή συνάντηση του ΕΛΚ, που έχει ως κεντρικό θέμα προβληματισμού το πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, οι κύριοι ομιλητές θα είναι ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Mariano Rajoy, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Michel Barnier και ο Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας κ. Guindos Jurado.