Αμήχανη και γραφειοκρατική η απάντηση του Επιτρόπου Füle για δηλώσεις τουρκικής πολιτικής ηγεσίας

Σχολιάζοντας την απάντηση του αρμοδίου για τη Διεύρυνση Επιτρόπου κ. Füle σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί απειλής για διακοπή των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια άσκησης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

"Η απάντηση του Επιτρόπου Füle δεν είναι ικανοποιητική. Είναι μια αμήχανη και γραφειοκρατική απάντηση Πόντιου Πιλάτου. Αυτό μάλιστα για θέμα που, μεταξύ άλλων, αφορά στην ίδια τη θεσμική τάξη, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει όμως ένα θετικό σημείο στην απάντηση του κ. Füle. Λειτουργεί ως έγκαιρη προειδοποίηση προς Λευκωσία και Αθήνα για τις ενέργειες και τις παραστάσεις που πρέπει να γίνουν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν συγχωρείται ολιγωρία ειδικά την περίοδο αυτή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντάσσει την σημαντική ετήσια έκθεση προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας".

Σημειώνεται ότι η απάντηση του κ. Füle αφορά και σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί από τους ευρωβουλευτές κ.κ. Νίκο Χουντή, Mara Bizzotto και Barry Madlener.