Αντίδραση Ελλήνων ευρωβουλευτών στην ηθελημένη διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της πΓΔΜ

"Οι προσπάθειες του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της πΓΔΜ να αλλοιώσει την πραγματικότητα, αποδεικνύει την αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να τηρεί η πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας. Η Ελλάδα έχει κάνει τα βήματα που της αναλογούσαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Εντός αυτού του πλαισίου η Ελλάδα διαπραγματεύεται και συνεχίζει τις συνομιλίες. Εάν η ηγεσία της πΓΔΜ δεν δείξει διάθεση προσαρμογής στα δεδομένα και πνεύμα συμβιβασμού, είναι βέβαιο ότι η ευρωπαϊκή της πορεία τίθεται εν αμφιβόλω, από δική της υπαιτιότητα".

Αυτά τόνισαν σε κοινή τους δήλωση-αντίδραση οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Μ. Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος και Μ. Κοππά, απαντώντας στην ηθελημένη διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, κ. Vasko Naumovski.

Συγκεκριμένα, ο κ. Naumovski, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, ανέφερε, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, ότι:

"Η Ελλάδα αλλάζει διαρκώς το διαπραγματευτικό πλαίσιο: στην αρχή ζητούσε σύνθετη ονομασία, μετά σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, μετά η επιλογή να περιοριστεί μόνο στο Άνω ή Βόρεια. Τελευταία ανέσυρε το χαρτί του "erga omnes".