Καταγγελία Ελλήνων ευρωβουλευτών για την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

Με αφορμή την σημερινή αιματηρή επίθεση στη Γάζα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο ΕΚ καθώς και οι συνάδελφοί τους, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πρασίνων, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

"Οι Ελληνίδες και Έλληνες ευρωβουλευτές, που υπογράφουμε αυτή τη καταγγελία, συγκλονισμένοι από τα σημερινά αιματηρά γεγονότα, καταδικάζουμε την πρωτοφανή και απολύτως αδικαιολόγητη χρήση ωμής βίας στην οποία προχώρησε τα ξημερώματα ο Ισραηλινός στρατός εις βάρος της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Η επίθεση αυτή έγινε στα Διεθνή Ύδατα παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και έχει προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού πολιτών καθώς και τη σύλληψη και παράνομη κράτηση αρκετών άλλων. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσπαθειών ειρήνευσης στην περιοχή.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων, την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων από ανεξάρτητη διεθνή αρχή, καθώς και την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης. Καλούμε τα ευρωπαϊκά όργανα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προβούν σε άμεσες ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση".

Υπογράφουν αλφαβητικά οι ευρωβουλευτές:

Αρσένης Κρίτων (ΠΑΣΟΚ)
Γιαννάκου Μαριέττα (ΝΔ)
Δανέλλης Σπύρος (ΠΑΣΟΚ)
Κοππά Μαρία Ελένη (ΠΑΣΟΚ)
Κουμουτσάκος Γεώργιος (ΝΔ)
Κράτσα - Τσαγκαροπούλου Ρόδη (ΝΔ)
Λαμπρινίδης Σταύρος (ΠΑΣΟΚ)
Παλιαδέλη Χρυσούλα (ΠΑΣΟΚ)
Παπανικολάου Γεώργιος (ΝΔ)
Παπαστάμκος Γεώργιος (ΝΔ)
Ποδηματά Άννυ (ΠΑΣΟΚ)
Πουπάκης Κωνσταντίνος (ΝΔ)
Ράπτη Συλβάνα (ΠΑΣΟΚ)
Σαλαβράκος Νικόλαος (ΛΑΟΣ)
Σταυρακάκης Γιώργος (ΠΑΣΟΚ)
Σκυλακάκης Θεόδωρος (ΝΔ)
Τζαβέλα Νίκη (ΛΑΟΣ)
Τρεμόπουλος Μιχάλης (Οικολόγοι Πράσινοι)
Τσουκαλάς Ιωάννης (ΝΔ)
Χουντής Νικόλαος (ΣΥΡΙΖΑ)