Η προσχώρηση αυτή σημαίνει πλήρης αποδοχή των ιδεολογικών αρχών της ΝΔ

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο ρ/φ "ΑΘΗΝΑ 9.84" και τη Ν. Καραγιάννη

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη για την προσχώρηση Γεωργιάδη – Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία, την πιθανότητα δημιουργίας ειδικού ταμείου στην Ελλάδα και τις δηλώσεις Ευρωπαίων και Σόιμπλε. 

- Για προσχώρηση A. Γεωργιάδη – M. Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία:

«Θεωρώ ότι η προσχώρηση αυτή -η οποία τόσο έντονα συζητείται-, είναι προσχώρηση και στις ιδεολογικές αρχές και στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, όπως έχει προδιαγραφεί και έχει καθοριστεί στην ιδρυτική διακήρυξή του το 1974. Είναι πλήρης προσχώρηση και πλήρης αποδοχή».

- Για τον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους:

«Σίγουρα το θέμα του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση του χρέους, θα είναι στο τραπέζι…πιστεύω ότι θα είναι μια συζήτηση μακρά και πολύ δύσκολη. Δεν μπορώ να ξέρω την έκβαση, αλλά θα είναι μια επίμονη συζήτηση».

- Για δηλώσεις Σόιμπλε και άλλων Ευρωπαίων:

«Οι δηλώσεις που γίνονται από πλευράς Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών και των χωρών των 'ΑΑΑ' είναι και απρόσεκτες και αμετροεπείς και τελικά προσβλητικές. Βαραίνουν, αναιτίως, το κλίμα και υποδαυλίζουν μια ατμόσφαιρα έλλειψης εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Yποσκάπτουν το PSI, όταν γίνονται σε αυτήν την λεπτή φάση.

Η Ελλάδα με τις καθυστερήσεις και τα λάθη αποφάσισε να προχωρήσει στον επώδυνο και σκληρό ευρωπαϊκό ανήφορο, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ ότι μόλις ξεκινάμε, κάποιος μας τραβάει την μπλούζα και μας κρατάει πίσω. Ούτε να μας πληγώνουν, όταν μια κοινωνία και ένας λαός έχει μια ήδη τραυματισμένη αξιοπρέπεια και ένα ήδη τραυματισμένο ηθικό. Πρέπει να προσέχουν όλες οι πλευρές το τι λένε, πότε το λένε.

Ο κ. Σόιμπλε δεν χρειάζεται να κάνει δύο δημόσιες τοποθετήσεις την ημέρα. Είναι υπουργός Οικονομικών. Οι υπουργοί Οικονομικών μιλάνε πάρα πολύ λίγο. Ο κ. Σόιμπλε φοβάμαι ότι μιλάει πάρα πολύ. Θεωρώ επίσης αδιανόητο να ακούγονται θέσεις και υπονοούμενα που υποδηλώνουν επιθυμία ή πρόθεση ποδηγέτησης των πολιτικών διεργασιών και εξελίξεων σε μια δημοκρατία, στην Ελλάδα…».