Περαιτέρω θυσίες χωρίς την προοπτική αίσιας έκβασής τους μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη

011

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο "Κανάλι 9"

Στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβυλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στο Κανάλι 9 για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, τις προτάσεις του γαλλογερμανικού άξονα και το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς και για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη.

Επίσης ο κ. Κουμουτσάκος επέστησε την προσοχή στα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι "η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα τέτοια μέτρα λιτότητας. Έδειξε μια αντοχή και ανοχή, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι βέβαιο ότι προοπτική ελπίδας δεν υπάρχει. Και ξέρετε όταν καλείσαι να κάνεις θυσίες χωρίς να βλέπεις την αίσια έκβαση αυτών των θυσιών, γίνεσαι πολύ αρνητικός σε οτιδήποτε σε πιέζει ακόμα περισσότερο. Ειδάλως θα πάμε σε κοινωνική ρήξη και αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει όλοι να θέλουμε.

Η ελληνική κοινωνία δεν σηκώνει άλλα μέτρα... Αυτό που έχει σημασία είναι να βγει η χώρα γρήγορα από αυτόν τον κύκλο της βαθιάς ύφεσης, της δραματικής ανεργίας και του πληθωρισμού".

Δείτε την συνέντευξη εδώ