Κανείς σήμερα στην Ευρώπη δεν αποδέχεται το ενδεχόμενο μιας μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και τη Ν. Καραγιάννη

Στην παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπαρόζο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, καθώς και στα σενάρια περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και τη Νόνη Καραγιάννη.

-Για την παρέμβαση του κ. Μπαρόζο στην Ολομέλεια του ΕΚ:

«Ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε τη δυσκολία των στιγμών. Και πρέπει να σας πω, ότι αυτή είναι και η βασική, περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Κοινοβούλιο, η ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του ευρώ και ποιες προοπτικές έχει, συνολικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βασική κατεύθυνση είναι η υπογράμμιση των κρίσιμων στιγμών, συνολικά, για την Ευρώπη.

Δεύτερον, ότι κατά την άποψή του, η λύση μπορεί να έρθει με περισσότερη Ευρώπη, δηλαδή πιο ισχυρή, ενιαία οικονομική διακυβέρνηση, όχι με λιγότερη Ευρώπη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε εμβάθυνση, το ταχύτερο.

Τρίτο σημείο, ότι πρέπει να προχωρήσουν όλα τα κράτη, να σεβαστούν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχουν πάρει.

Η αναφορά για την Ελλάδα ήταν σύντομη και αφορούσε στην ανάγκη να προχωρήσει στα μέτρα που έχει συμφωνήσει.

Θέλω να σας πω εδώ -επειδή είναι λογικό να υπάρχει το ενδιαφέρον για το τι ειπώθηκε για τη χώρα μας-, ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη σιωπή για το αμιγώς ελληνικό ζήτημα. Η Ελλάδα ενδιαφέρει όχι αυτόνομα, αλλά σε σχέση με το πώς επηρεάζεται από την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, η πορεία του ευρώ, της Ευρωζώνης και κατ' επέκταση, του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».