Το τέλος της αρχής της προσπάθειας…

Δήλωση στο Deutsche Welle

Σε ερώτηση του Γιάννη Παπαδημητρίου (Deutsche Welle), στο περιθώριο της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, για το εάν θα ήταν άραγε καλύτερα τα πράγματα χωρίς το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, δηλώνει ότι το κούρεμα των ομολόγων δεν ήταν το τέλος, παρά μόνο «το τέλος της αρχής της προσπάθειας». Τώρα χρειάζονται καινούριες ιδέες και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Η Ελλάδα ήταν μέχρι τώρα το ευρωπαϊκό πείραμα για την εφαρμογή μέτρων λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Τώρα η Ελλάδα πάλι πρέπει να γίνει το πείραμα για μία ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Όταν μιλάμε για πείραμα, εννοούμε καινούριες ιδέες, οι οποίες να μην είναι θεωρητικές και μεγαλόπνοες χωρίς εφαρμογή, αλλά χειροπιαστές και ρεαλιστικές.

Σε μία τέτοια ιδέα αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο κ.Μέρκελ ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ.Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για τη συγκρότηση μίας ‘ελληνοευρωπαϊκής’ ή ‘ευρωελληνικής’ τράπεζας ανάπτυξης» λέει ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle.