Ούτε ψήγμα αυτοκριτικής για την συνταγή που ακολουθείται από τα μέλη της τρόικα

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο "ΒΗΜΑ 99,5" και στην εκπομπή "Όλα τα νέα της αγοράς" με τους Ε. Λάσκαρη και Α. Παπαστάθη

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει το μνημόνιο. Ίσως υπάρξουν προσαρμογές στη φορολόγηση και την ανάπτυξη», αναφέρει ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εκπομπή "Όλα τα νέα της αγοράς" με αφορμή τις απόψεις που εξέθεσαν τα μέλη της τρόικας κατά την ακρόασή τους στην αρμόδια Επιτροπή του ΕΚ για το ελληνικό μνημόνιο.

-Για τις απόψεις των μελών της τρόικας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ για το ελληνικό μνημόνιο

"Οι ερωτήσεις οι οποίες ετέθησαν, κυρίως, όσον αφορά την πρόοδο και τα αποτελέσματα αυτής της συνταγής που ακολουθείται, αλλά και τις προοπτικές της ήταν αμείλικτα. Οι απαντήσεις ήταν ελλειμματικές ως προς την προοπτική, απολύτως.

Συγκρατώ, επίσης, κάτι το οποίο συζητήθηκε και, εάν θέλετε, ενόχλησε.

Είναι ότι δεν υπήρξε ένα στοιχείο, ένα ψήγμα αυτοκριτικής για τη συνταγή που ακολουθείται στη χώρα μας για έξοδο από την κρίση".

- Για το εάν μπορεί να αλλάξουν οι όροι του μνημονίου

"Η φρέσκια εντολή που θα υπάρξει από τις εκλογές δίνει στην κυβέρνηση που θα προκύψει μια δυνατότητα και βασισμένη στα εμφανή αποτελέσματα αποτυχίας που έχει αυτή η πολιτική να ζητήσει και να διεκδικήσει κάτι άλλο, κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξη.

Εγώ δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάμε σε πλήρη ανάσχεση του εφαρμοζόμενου προγράμματος. Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι Όμως το κομμάτι στο οποίο μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική πίεση είναι ορισμένες προσαρμογές στο φορολογικό και, κυρίως, ανάπτυξη. Βάσει αυτών που άκουσα το πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί. Παρόλα αυτά θα υπάρχει η πολιτική δύναμη σε μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να επιχειρήσει να το αλλάξει".