Τι σηματοδοτεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην εκπομπή της ΝΕΤ "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ"

Για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και τι σηματοδοτεί για την Ευρώπη και την Ελλάδα η επικράτηση του Σοσιαλιστή υποψηφίου κ. Ολάντ, καθώς και για την άνοδο της άκρας δεξιάς, μίλησαν στην εκπομπή της ΝΕΤ "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ" και στην Μαρία Σαράφογλου, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά. 

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Αυτή η άνοδος, όπως ανέφερε, οφείλεται σε δύο αιτίες: στο μεταναστευτικό και την κρίση. Αυτές τις δύο παθογένειες-αιτίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε εάν θέλουμε να αποφύγουμε αυτό το "μαύρο σύννεφο" να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Είναι ευθύνη των μεγάλων πολιτικών κομμάτων, και της Σοσιαλδημοκρατίας και της Χριστιανοδημοκρατίας στην Ευρώπη, να βρουν πολιτικές και πεδία συνεννόησης, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή της ανόδου μιας μισαλλόδοξης και ρατσιστικής Ευρώπης.