Γ. Κουμουτσάκος: "Η έξοδος από το ευρώ μπορεί να γίνει ο προθάλαμος εξόδου από την Ε.Ε."

 Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο "ΒΗΜΑ 99.5 fm" και στον Δ. Τάκη

«Πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, να πάμε στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, να πάρουμε μια ανάσα κι από κει και πέρα αμέσως εκλογές», δήλωσε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας σήμερα στον «ΒΗΜΑ 99,5».

«Για μένα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ή ένας ευρωπαϊκός σκληρός ανήφορος μέσα στην Ε.Ε ή ένας μοναχικός κατήφορος σε προηγούμενες δεκαετίες ανέχειας. Δηλαδή σε μια Ελλάδα φτωχή και μόνη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περιοχή.

Μην έχετε αμφιβολία ότι αν ο μη γένοιτο βγούμε από το ευρώ αυτό θα είναι με μεγάλη πιθανότητα ο προθάλαμος για τη μετέπειτα έξοδό μας και από την Ε.Ε. Και εκεί απλώς εγώ θέλω να ρωτήσω αν ιστορικά αντέχουμε ως λαός, ως έθνος, ως χώρα, μια τέτοια μεγάλη ιστορική ήττα μιας μεγάλης μας επιλογής. Να πούμε στις επόμενες γενιές "ζητήσαμε να μπούμε, καταφέραμε να μπούμε αλλά δεν καταφέραμε να μείνουμε". Φανταστείτε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέλη της Ε.Ε και την Ελλάδα έξω...

Νομίζω ότι είναι τόσο σαφές το διακύβευμα, είναι τόσο σαφής η επιλογή που τα λόγια κυριολεκτικά είναι φτώχια πια».

Επίσης, σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε:

«Δεν ξέρω αν κανείς επιλέγει να αυτοκτονήσει ελπίζοντας στην ανάσταση των νεκρών. Σκεφτείτε λοιπόν μια Ελλάδα μόνη της, δηλαδή εκτός Ε.Ε γιατί η έξοδος από το ευρώ για μένα είναι ο προθάλαμος εξόδου από την Ε.Ε –και δε το λέω τυχαία αυτό που λέω, δε θα είναι άμεσο αλλά θα είναι μετά από λίγο- σε ανέχεια και εκτός Ε.Ε, δηλαδή χωρίς αυτά τα στηρίγματα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Εάν πιστεύουν αυτοί που το λένε αυτό ότι αυτή είναι μια συνταγή ανάταξης της χώρας, με συγχωρείτε, δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω καθόλου. Το θεωρώ παρανοϊκό».