Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, θα αναπτύξει και θα αναβαθμίσει πολύ τις σχέσεις της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας θα επισκεφθεί η ίδια την ευρωβουλή, όπου θα μιλήσει και θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του και τους ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η Κύπρια υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση της με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γ. Κουμουτσάκο.

Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση της με τον ευρωβουλευτή, ο οποίος, όπως σημείωσε, είναι αντιπρόεδρος στην αντιπροσωπεία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και μετέχει επίσης στις Επιτροπές Μεταφορών και Τουρισμού, Εξωτερικών Υποθέσεων, την Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας και στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-με την ΠΓΔΜ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την κα Μαρκουλλή, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η αρνητική της στάση στην Κυπριακή Προεδρία. Επίσης, αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία συζητήθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα η ολοκλήρωση της Θαλάσσιας Πολιτικής, για την οποία ο κ. Κουμουτσάκος είναι εισηγητής στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εξέφρασε χαρά και τιμή για την συνάντηση με την Κυπρία υπουργό και χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση τους με στόχο τη συνεργασία, τον συντονισμό και την αλληλοενημέρωση με δεδομένο τις άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ευρωκοινοβούλιο.