"Σάλτο μορτάλε" η απόφαση του κ. Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στον "ΑΘΗΝΑ 9.84"

Για την πρόταση του κ.Παπανδρέου περί διενέργειας δημοψηφίσματος μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

-Για διενέργεια δημοψηφίσματος:

«Το ζητούμενο είναι πώς κυβερνά η κυβέρνηση... Αντιλαμβάνεστε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος, αν επιβεβαιωθεί, ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει τον τόπο σε αυτή τη διχαστική αβεβαιότητα του δημοψηφίσματος, ενώ η ίδια θα πει και επισήμως, ότι "ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εγώ θα παραμείνω στην εξουσία";

Θα παραμείνει στην εξουσία μια κυβέρνηση, η οποία μεταπολιτευτικά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο έλλειμμα νομιμοποίησης...».

«Η χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι ένα "σάλτο μορτάλε" και για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα. Πηγή της σημερινής δραματικής κατάστασης είναι το βαθύτατο έλλειμμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Αυτό το βάραθρο εμπιστοσύνης που χωρίζει τον πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και τους πολίτες, οδηγεί την κυβέρνηση στο να κυβερνά, με μια κατά συρροή χρήση εκβιαστικών διλημμάτων...».