Δεν μπορούμε να τζογάρουμε με το εάν μπλοφάρουν στην Ευρώπη

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στην εκπομπή της ΝΕΤ "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ"

Τα σενάρια και τα ενδεχόμενα για έξοδο της χώρας από το ευρώ και το αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ".

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν επεξεργαστεί και μελετήσει τεχνικές και σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Επισήμανε ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να αξιολογήσουμε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούμε να τζογάρουμε εάν μπλοφάρουν στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην επιστολή Τσίπρα προς τους Ευρωπαίους, ρώτησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συμμετέχει το κόμμα του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να πάνε σε μια διαπραγματευση με τους εταίρους αφού και στην επιστολή γίνεται λόγος για διαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε ότι μιλά για μια κυβέρνηση μικρής διάρκειας ώστε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και μετά να γίνουν εκλογές.

Στη συζήτηση παρενέβη ο διεθνής οικονομικός αναλυτής Μίκιο Κουμάντα, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ρευστή, πως οι οίκοι αξιολόγησης και οι οικονομικοί αναλυτές βλέπουν πιθανό το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως προετοιμάζονται όλοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή που αλλάζουν τα δεδομένα στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα, και δεν πρέπει να "παίζουμε με τη φωτιά". Εκτίμησε επίσης, ότι θα βρεθεί λύση διαπραγματεύσιμη σε λογικά πλαίσια, για να μην μπει η αγορά στη λογική διάλυσης του ευρώ.