ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - Κως: Ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ.

Την Κυριακή 29 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφτηκε την Κω και συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Κω, σε συνεργασία με τις Τ.Ο. Ηρακλειδών και Δικαίου. Μιλώντας σε τοπικά μέσα, επεσήμανε την βαρύτητα των επερχόμενων εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τες καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος πριν την επίσημη ομιλία σε δηλώσεις του στην Kosvoice σημείωσε πως αυτές οι εκλογές έχουν ξεχωριστή βαρύτητα και είναι καθοριστικές για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κρίνεται σημαντικά το μέλλον της χώρας.

Τα διλλήματα είναι δύο, όπως ανέφερε: Πρώτον, η Ελλάδα μέσα από μία ανηφορική πορεία να κρατήσει την προοπτική της μέσα στην Ευρώπη ή, αν την χάσει,  να πορευθεί στο άγνωστο. Δεύτερον μπαίνει το ερώτημα, πώς θα κυβερνηθεί η χώρα σε συνθήκες κρίσης. Η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ξενοδοχείο Κως, όπου τον κ. Κουμουτσάκο προλόγισε ο Πρόεδρος της Τ.Ο ΝΔ Α. Χατζημιχαήλ ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε πως η ΝΔ θα τα καταφέρει. «Αυτή είναι η πίστη μας και το προεκλογικό μας σύνθημα».

Στην εισήγηση του ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων 40 ετών ενώ καταφέρθηκε κυρίως ενάντια στον κ. Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας τον τέως Υπουργό της ΝΔ και νυν επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ως "λύκο του λαϊκισμού" προσθέτοντας ότι "χωρίς οποιαδήποτε γνώση υπόσχεται ή ονειρεύεται μεγάλους διαπραγματευτικούς θριάμβους".

Στη συνέχεια σχολίασε και την Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για "Το φίδι μίας μαύρης και βίαιης μισαλλοδοξίας του Ναζισμού" αφού "το αυγό του φιδιού ζεστάθηκε μέσα στην κρίση που ζούμε" προειδοποιώντας όταν αν πετύχουν στα σχέδιά τους θα έχουμε μία "μαύρη μέρα για την πατρίδα μας. Την πατρίδα της ελευθερίας, του σεβασμού στον άνθρωπο. Είναι αδιανόητο η σύγχρονη Ελλάδα να πυροβολήσει την ίδια της την ιστορία και τον ίδιο της τον πολιτισμό".

Τέλος, έθεσε το εξής δίλημμα προς του ψηφοφόρους:
 
"Θα επιλέξουμε μία πορεία δύσκολη αλλά και λυτρωτική τελικά, μέσα στην Ευρώπη; Ή μία πορεία μοναχική, στο περιθώριο των εξελίξεων, στο άγνωστο. Θα υπηρετήσουμε το όραμα μίας Ευρωπαϊκής Ελλάδας ή θα αφήσουμε κάποιους που δεν λένε τίποτα σαφές παρά μόνο λεονταρισμούς να ορίσουν την πορεία της χώρας; Διακυβέρνηση σταθερή και σοβαρή ή ακυβερνησία;"