Συμμετοχή στην πρωτοβουλία «12 Ώρες για την Ελλάδα»

«12 Ώρες για την Ελλάδα»

Στην εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα», πρωτοβουλία μιας ανεξάρτητης ομάδας ευρωπαίων πολιτών με έδρα τις Βρυξέλλες συμμετείχε, μεταξύ άλλων και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ως ο 109ος αναγνώστης της Οδύσσειας του Ομήρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μαραθώνια ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επίτροποι, εκπρόσωποι των οργάνων της ΕΕ και της βελγικής κυβέρνησης, πρέσβεις, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, καθώς και δεκάδες απλοί πολίτες, μαθητές και φοιτητές.

Η Οδύσσεια επιλέχθηκε από τους διοργανωτές διότι υπενθυμίζει την ευφυή και υπερβατική φύση του ανθρώπου μπροστά στις δυσκολίες, ενώ η μαραθώνια, συμμετοχική ανάγνωση διακηρύσσει την απαραίτητη συλλογική προσπάθεια για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της κοινής ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να στείλει από την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα διατέθηκαν στη στήριξη του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού».