Συμμετοχή Γ. Κουμουτσάκου στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης Springeneration (Κοινωνία των πολιτών στις χώρες της "Αραβικής άνοιξης")

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής μελέτης Springeneration (CES-EPP) για τη γνώμη της κοινωνίας των πολιτών στις χώρες της "Αραβικής άνοιξης"

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής μελέτης Springeneration, μιας πρωτοβουλίας του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών -think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- για τη γνώμη της κοινωνίας των πολιτών στις χώρες της "Αραβικής άνοιξης", συμμετείχε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στη ανάγκη αλλαγής της γεωστρατηγικής και οικονομικής διάστασης των ευρω-αραβικών σχέσεων και στη σημασία που θα έχει σε βάθος χρόνου η επένδυση στις σχέσεις μεταξύ λαών και πολιτισμών.

Υπογράμμισε επίσης το ρόλο των νέων στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών και των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, σχολιάζοντας ότι αυτό θα είναι ταυτόχρονα εύκολο και δύσκολο. Δύσκολο, γιατί οι νέοι είναι πιο παρορμητικοί και δεν έχουν την ωριμότητα του συμβιβασμού. Εύκολο, όμως, γιατί τα στερεότυπα και οι ριζοσπαστικές θέσεις δεν προλάβει να αποκτήσουν βαθιές ρίζες στο μυαλό και την καρδιά τους.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, στις 5 Ιουνίου, άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, κ. Αντόνιο Λόπεζ-Ιστούριτς και έκλεισε ο Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φράνκο Φραττίνι.