"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε εξτρεμιστικές και αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις να κερδίσουν το μυαλό και τις καρδιές των Ευρωπαίων πολιτών"

Κώδωνα κινδύνου για το ευρωπαϊκό όραμα που έχει θολώσει καθώς και την άνοδο εξτρεμιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων σε πολλές χώρες της ΕΕ έκρουσε με παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Έλληνας ευρωβουλευτής κ. Γ. Κουμουτσάκος, προειδοποιώντας ότι εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει μια εφιαλτικά διαφορετική σύνθεση.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάλεσε τις χώρες που εκ των πραγμάτων έχουν ηγετικό ευρωπαϊκό ρόλο να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη που τους αναλογεί και να υιοθετήσουν πολιτικές και μέτρα που θα παράγουν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης στην Ευρώπη.

Παρατίθεται το κείμενο της παρέμβασης:

"Το ευρωπαϊκό όραμα θολώνει. Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες είτε απομακρύνονται, είτε μένουν αδιάφοροι μπροστά στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Εξτρεμιστικές, εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις εμπεδώνουν την παρουσία τους σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν αυτή η τάση συνεχιστεί, το 2014 θα έχουμε ένα εφιαλτικά διαφορετικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή η τάση πρέπει να ανακοπεί. Η συνταγή είναι μία. Όχι μόνον αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ανάπτυξη. Όχι ανεργία, αλλά δουλειές.

Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από όλη την Ευρώπη. Κυρίως όμως από εκείνους που εκ των πραγμάτων έχουν σήμερα ηγετικό ευρωπαϊκό ρόλο. Αυτές οι χώρες έχουν αναλάβει μεγάλη ιστορική ευθύνη.

Η πορεία της Ευρώπης δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε εξτρεμιστικές και αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις να κερδίσουν το μυαλό και τις καρδιές των Ευρωπαίων πολιτών".