Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό Συνέδριο "Προκλήσεις και προοπτικές για τα ευρωπαϊκά στρατηγικά συμφέροντα στις θάλασσες" (KAS-ESRT)

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό Συνέδριο: «Νέες στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει στις Βρυξέλλες το ευρωπαϊκό γραφείο του Γερμανικού Ινστιτούτου "Konrad Adenauer Stiftung" (KAS) σε συνεργασία με το European Security Round Table (ESRT), με θέμα: «Νέες στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση» (New Strategic Challenges for the European Union).
 
Ο κ. Κουμουτσάκος θα μιλήσει και θα συντονίσει τη συζήτηση στην ενότητα "Προκλήσεις και προοπτικές για τα ευρωπαϊκά στρατηγικά συμφέροντα στις θάλασσες" (Strategic Implications of EU Maritime Interests), στην οποία αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα ιδιαίτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος:
 
α) η προστασία των θαλασσίων οδών εμπορίου,
 
β) το σοβαρό ζήτημα της πειρατείας και η αποστολή της "Atalanta",
 
γ) οι δυνατότητες και προοπτικές που παρέχει η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ε.Ε.
 
δ) η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των στρατηγικών συμφερόντων της Ε.Ε. στη θάλασσα.
 
Στο πάνελ θα συμμετέχουν επίσης ο κ. R.Walter, Μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, η κα. B.Gminder, επικεφαλής της Μονάδας Θαλάσσιας Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Υποναύαρχος κ. B.Williams, από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, ο κ. M.Quillé από την EUROPOL και ο κ. D.Göge, από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής.