Συμμετοχή σε ημερίδα για τα λιμάνια και τις ευκαιρίες αξιοποίησης που τους παρέχει ο Κανονισμός για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Ευκαιρίες αξιοποίησης των ελληνικών λιμανιών μέσω του Κανονισμού για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αντικείμενο τα μοντέλα των Ρυθμιστικών Αρχών Λιμένων τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη με αναπτυγμένη λιμενική βιομηχανία.

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για την ιδιαίτερη οικονομική αλλά και πολιτική σημασία που έχουν τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών για την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, που διψά για βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που θα παρέχει στις ελληνικές θαλάσσιες μεταφορές και ειδικότερα στα λιμάνια η νέα στρατηγική για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών που πρόκειται να υιοθετήσει η ΕΕ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομάδας Task force στην Αθήνα, του ΤΑΙΠΕΔ, της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και στελέχη πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών λιμένων.