Κίνητρο για τη στήριξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε.

Συνέντευξη ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στο ρ/φ "ΝΕΤ 105.8 fm" 
 
Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Ασκώ τα δικαιώματά μου", ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για τις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως η ανακοίνωση των νέων Εκθέσεων Προόδου της Ε. Επιτροπής για τη Διεύρυνση, η υπογραφή της Διακήρυξης της Λεμεσού για την ενίσχυση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ε. Ένωση, καθώς και για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για την ΠΓΔΜ.
 
Σχολιάζοντας την είδηση της απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ως εξαιρετικά χρήσιμο και θετικό γεγονός την απονομή αυτή. ""Κινητροδοτεί" όλους εμάς, που πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ιδέα της, να την στηρίξουμε σε μία υπαρξιακή κρίση που περνάει. Έγινε την κατάλληλη στιγμή γιατί έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές το 2014 οι οποίες αναμένεται να είναι πολύ κρίσιμες διότι θα διαμορφωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επόμενη 5ετία.
 
Η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει ρόλο νομοθέτη, είναι  πολύ σημαντική.
 
Εάν δούμε να εκπροσωπούνται στο επόμενο Ε. Κοινοβούλιο κυρίως ευρωσκεπτικιστικά ή ακραία κόμματα θα είναι μεγάλο πλήγμα για το οικοδόμημα της Ευρώπης. Πολύ μεγαλύτερο απ’ την κρίση που περνάει σήμερα".