Για μια Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στο Σχολείο

Μήνυμα και στόχος μας είναι "ούτε ένας μαθητής θύμα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού"...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοινώνει την υιοθέτηση σχετικής ελληνικής πρωτοβουλίας
 
"Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κερδίσαμε μια μάχη. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τον πόλεμο", τόνισε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την επίσημη ανακοίνωση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, της υιοθέτησης της Γραπτής Δήλωσης για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στο σχολείο.
 
"Η βαθιά κρίση και οι δραματικές κοινωνικές της επιπτώσεις "θρέφουν" το φαινόμενο της ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας μεταξύ μαθητών. Επιπλέον, η ανωνυμία του διαδικτύου δίνει νέες διαστάσεις στο φαινόμενο. Το κάνει ακόμα πιο δηλητηριώδες και πιο επικίνδυνο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ανακοίνωση της υιοθέτησης της πρότασης συμπίπτει με την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου", υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος.
 
Η πρόληψη είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενημέρωση και γνώση. Αυτός είναι ο σκοπός της πρότασης για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά αυτού του φαινομένου, που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων.
 
Μήνυμα και στόχος μας είναι "ούτε ένας μαθητής θύμα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού", υπογράμμισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
 
***
 
Το κείμενο της πρωτοβουλίας του κ. Γ. Κουμουτσάκου στήριξαν με την υπογραφή τους 385 ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες σε μια διαδικασία που διήρκησε από τον Σεπτέμβριο 2012 μέχρι και τον Ιανουάριο 2013.