Συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών της Ισπανίας για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

"Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη στοχευμένη διάθεση των οικονομικών πόρων στις υποδομές που έχουν πραγματική ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία", τόνισε ο Γ.Κουμουτσάκος.

Πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνάντηση της Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της Ισπανίας, κα. Ana Maria Pastor Julian, με τον ευρωβουλευτή ΝΔ και εισηγητή του ΕΚ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με αντικείμενο συζήτησης τον Κανονισμό για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Η συζήτηση έγινε εν όψει της εντατικοποίησης των διαβουλεύσεων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου για την επίτευξη συμφωνίας επί του σχεδίου κανονισμού για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Ειδικότερα, η Ισπανίδα Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα της ώστε να ενταχθεί με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο στο υπό διαμόρφωση νέο περιβάλλον μεταφορών της Ευρώπης, επισημαίνοντας συγκεκριμένες προτεραιότητές τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της στοχευμένης διάθεσης των οικονομικών πόρων στις υποδομές που έχουν πραγματική ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία.