"Ούτε ένα παιδί θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού"-Ομιλία σε συζήτηση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Ομιλία σε συζήτηση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

 Την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου και το διαδικτυακό εκφοβισμό ανέδειξε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συζήτηση που διοργάνωσε η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online». 

«Όσο αυξάνεται η χρήση του διαδικτύου, τόσο πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα διαδικτυακού εκφοβισμού, ιδιαίτερα μεταξύ των μαθητών. Οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές για τη σωματική και ψυχική τους υγεία, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Βεβαίως η λύση δεν είναι η δαιμονοποίησή του, καθώς παρέχει μεγάλες ευκαιρίες εκπαίδευσης, ενημέρωσης και επικοινωνίας. Πρέπει να εργαστούμε για να το καταστήσουμε πιο ασφαλές και καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών", ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
 
Σχετικά με την ανάγκη για μια ενιαία στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε "Στις πολιτικές της ΕΕ μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς ότι τα παιδιά αποτελούν μια ειδική, την πιο ευπαθή, ομάδα χρηστών του διαδικτύου. Μόνον επιμέρους εθνικές και τομεακές πρακτικές εφαρμόζονται. Χρειαζόμαστε συνδυασμό ευρωπαϊκών πολιτικών που θα εγγυάται πιο ποιοτικό και ασφαλέστερο διαδικτυακό περιβάλλον για τα παιδιά μας".
 
"Το μήνυμα και ο στόχος μας είναι: ούτε ένα παιδί θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού! Μια Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά αυτού του φαινομένου θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς και των θεσμών της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης", υπογράμμισε κλείνοντας ο Γ.Κουμουτσάκος.