Ετήσια βραβεία "Ευκράντη" για την ελληνική ναυτιλία

Χαιρετισμός στην απονομή των βραβείων "Ευκράντη"

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση απονομής των βραβείων «Ευκράντη» που αφορούν την ελληνική ναυτιλία.
Την ετήσια αυτή εκδήλωση επιβράβευσης ατομικών και εταιρικών προσπαθειών υπερ της ελληνικής ναυτιλίας, έχει θεσπίσει το παλαιότερο ελληνικό ναυτιλιακό περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», σε συνεργασία με την Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), για την ανάδειξη των πρωταγωνιστών της ναυτιλίας.
 
Τα Βραβεία «Ευκράντη» δίδονται για πέμπτη συνεχή χρονιά, στους πρωταγωνιστές της χρονιάς, οι οποίοι με την πορεία τους, τις προτάσεις ή την προσφορά τους σημάδεψαν το 2012.
 
Η οργανωτική επιτροπή των βραβείων επέλεξε φέτος 6 συγκεκριμένες κατηγορίες.
 
Οι κατηγορίες των βραβείων και οι βραβευθέντες είναι:
 
-Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς από Ναυτιλιακή Προσωπικότητα ή φορέα: Βραβεύεται άτομο ή ίδρυμα το οποίο έχει συνδέσει την κοινωνική προσφορά του με τη ναυτιλία κατά οιονδήποτε σημαντικό τρόπο.
Βραβεύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ)
 
-Βραβείο για τη Διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας: Απονέμεται σε προσωπικότητες που προάσπισαν ή προέβαλαν τα ελληνικά συμφέροντα ή το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora.
Βραβεύθηκε η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια»
 
-Βραβείο καλύτερου Manager: Απονέμεται σε στέλεχος που αποδεδειγμένα επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση.
Βραβεύθηκε ο Σταμάτης Μπουρμπούλης, γενικός διευθυντής της Euronav Ship Management (Hellas) Ltd
 
-Βραβείο καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας: Το βραβείο αυτό αφορά τη βράβευση ναυτιλιακής εταιρείας που παρουσιάζει οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην κατηγορία αυτή ψήφισαν μόνο δημοσιογράφοι και τα μέλη της ΕΝΟΕ.
Βραβεύθηκε η Paragon Shipping Inc. (Allseas & BoxShips).
 
-Βραβείο για την αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση: Υποψήφιοι μπορεί να είναι προσωπικότητες ή εταιρείες που επικουρούν τη ναυτική εκπαίδευση, την υποστήριξη του θαλάσσιου και ναυτιλιακού πολιτισμού μας καθώς και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.
Βραβεύθηκαν τα Iδρύματα Ιωάννη Διαμαντή Πατέρα
 
-Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία: Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα με μακροχρόνια και σημαντική προσφορά στο χώρο της ναυτιλίας.
Βραβεύθηκε ο Καπτ. Ιωάννης Τσενεμπής