Ανανέωση: Η μεγάλη πρόκληση

"Ως ανανέωση δε νοείται η αποστρατεία των  παλαιοτέρων, αλλά η ανανέωση αντιλήψεων, ιδεών, πολιτικών προτάσεων και συμπεριφορών, βεβαίως και προσώπων", δήλωσε ο Γ.Κουμουτσάκος

Δήλωση ευρωβουλευτή ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Το κόμμα μας οδεύει προς το 9ο Συνέδριό του σε περιβάλλον και συνθήκες που δε μοιάζουν με ό,τι γνωρίζαμε έως τώρα στην Ελλάδα. Σε μια πρωτόγνωρη, ατυπική εποχή απαιτούνται ατυπικές θεωρήσεις, δράσεις και αποφάσεις. Σε τέτοιες συνθήκες, μεταρρύθμιση και ανανέωση γίνονται από απλή πολιτική επιδίωξη, ζωτική ανάγκη. Νέα προβλήματα δεν μπορεί να απαντηθούν με παλιές λύσεις.

Προσοχή όμως. Ως ανανέωση δε νοείται η αποστρατεία των παλαιοτέρων, αλλά η ανανέωση αντιλήψεων, ιδεών, πολιτικών προτάσεων και συμπεριφορών, βεβαίως και προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό, η τεχνοκρατική γνώση χρειάζεται ως αρωγή, όχι όμως ως υποκατάσταση της πολιτικής.

Χρειαζόμαστε μια νέα σύνθεση. Ένα νέο τρόπο σκέψης, που όμως να στηρίζεται στέρεα στην κεντροδεξιά δημοκρατική μας παράδοση, στον πολιτικό φιλελευθερισμό, στον πατριωτισμό μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη, και πάνω απ' όλα στην ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια των Ελλήνων, που είναι η ισχυρότερη δύναμη αυτής της χώρας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.