Συνάντηση εργασίας με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ

"Με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ κ. Χαν, είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής", δήλωσε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνάντησης.

Συνάντηση εργασίας με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, είχε σήμερα 7 Μαρτίου 2014 ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο.

Στην συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών εξετάστηκε η πορεία των εν εξελίξει προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής και αντηλλάγησαν απόψεις για την καλύτερη αξιοποίησή τους στο επόμενο διάστημα.

Όπως συμφωνήθηκε, από εδώ και πέρα η έμφαση πρέπει να δίνεται σε έργα ουσίας και προοπτικής, όπως, για παράδειγμα, σε έργα αναπτυξιακών υποδομών, αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης των πανεπιστημιακών δυνατοτήτων της Αττικής στην «Έρευνα και Ανάπτυξη» (Research & Development, R&D), κάτι που θα φέρει θέσεις εργασίας στους νέους και διαρκή δυναμική ενίσχυσης της οικονομίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ κ. Χαν, είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής.

Μιλήσαμε επίσης για την στήριξη που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προσπάθεια αυτή.

Όπως απέδειξαν τα πέτρινα χρόνια της κρίσης, το μοντέλο ανάπτυξης που είχε ακολουθήσει η Περιφέρεια Αττικής δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το σύνολο του αναπτυξιακού δυναμικού προς όφελος όλων των πολιτών.

Με κατεστημένες λογικές, λοιπόν, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης και νέος τρόπος δράσης που να φέρνουν αποτελέσματα».