Ομιλία σε ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

3001449

"Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου θα βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής."

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος συμμετείχε σήμερα ως ομιλητής στην ημερίδα με θέμα «Αστυνομία-Τοπική Αυτοδιοίκηση: κοινός παρονομαστής ο πολίτης» που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι καθώς η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, το ζήτημα της ασφάλειας τίθεται ολοένα και πιο επιτακτικά, και μοιραία μπαίνει στην προεκλογική ατζέντα.

Υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων των δήμων και των περιφερειών της χώρας, όχι μόνο στα θέματα ασφάλειας αλλά και στα θέματα κοινωνικής ειρήνης, εύρυθμης και συντονισμένης λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών και, φυσικά, στην χάραξη νέων στρατηγικών σε θέματα όπως η εγκληματογέννεση και η παραβατικότητα, στην προστασία της παιδικής ηλικίας, η αναβάθμιση και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, η οργάνωση και η ασφαλής λειτουργία των δημοτικών αθλητικών χώρων, κ.λπ.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Εγκληματικότητας -που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί- επιβάλλεται επιτέλους να λειτουργήσουν και να παράξουν με συστηματικό τρόπο χρήσιμο συμβουλευτικό υλικό ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πρόληψης της παραβατικότητας και να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας και ιδίως τα παιδιά μας.

«Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου θα βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής. Η Αττική μπορεί να ξαναγίνει μια περιοχή ασφάλειας, όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια. Κι αυτό δεν θα το πετύχουμε με μαγικές λύσεις, αλλά με κοινωνικές στρατηγικές, με τη συμμετοχή και την κατανόηση των πολιτών και τη βοήθεια των Ελλήνων αστυνομικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.