Η καλύτερη δυνατή αναπτυξιακή αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, προς όφελος των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής - Το βασικότερο ζήτημα στη συνάντηση με τον Υπ. Αν. κ. Κωστή Χατζηδάκη

3001682

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για μια εκτενή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για το πολύ κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ στην επόμενη προγραμματική περίοδο και βεβαίως τον κομβικό και στρατηγικό ρόλο που οφείλει να έχει η Περιφέρεια Αττικής."

Η καλύτερη δυνατή αναπτυξιακή αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, προς όφελος των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής, ήταν το βασικότερο ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου, κατά την σημερινή συνάντησή τους στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Μετά το πέρας της συνεργασίας τους και στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον κο Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:
 
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για μια εκτενή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για το πολύ κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ στην επόμενη προγραμματική περίοδο και βεβαίως τον κομβικό και στρατηγικό ρόλο που οφείλει να έχει η Περιφέρεια Αττικής».
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παράλληλα τόνισε:
 
«Η διαπίστωση, από αυτή τη συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούμε πλέον, βάσει των νέων δεδομένων, να αντιμετωπίσουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής με μια παλιά θεώρηση αποσπασματικών ενεργειών, χωρίς σχεδιασμένη στρατηγική και στόχευση. Χρειάζεται νέο πνεύμα και πιστεύω ότι οι δυνατότητες για την Αττική είναι πολύ μεγάλες, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό το άλμα από το παλιό στο νέο».
 
Τέλος ο κος Κουμουτσάκος συμπλήρωσε: «Η περιφέρεια Αττικής δεν αντέχει άλλα αναξιοποίητα κοινοτικά κονδύλια. Στη νέα σελίδα που θα γυρίσουν οι πολίτες την 18η Μαΐου  και το τελευταίο ευρώ θα έρθει στην πατρίδα μας προς όφελος των κατοίκων και της ανάπτυξης της περιφέρειας».