"Ανάπτυξη και απασχόληση", άρθρο στην ιστοστελίδα του pireas2day.gr

Η χώρα μας, μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης και έξαρσης της ανεργίας, φαίνεται ότι πάει να σταθεί στα πόδια της και να βγει από το τούνελ της κρίσης. 

Είμαστε, ήδη, μπροστά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και το μεταίχμιο αυτό, κάνει το στοίχημα για την Αττική ακόμη πιο μεγάλο.
 
Περάσαμε πλέον στην εποχή της Ευρώπης των Περιφερειών. Στην εποχή που όλες οι Περιφέρειες μπορούν να διεκδικούν απευθείας από την Ευρώπη. 
 
Αυτό βέβαια δεν γίνεται με έναν «μαγικό» τρόπο... ο μοναδικός τρόπος είναι οι Περιφέρειες να έχουν γνώση θεσμών, προσώπων και προϋποθέσεων και να μην εμφανίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη παρωχημένη λογική του «πάμε να πάρουμε ευρωπαϊκά χρήματα». 
 
Μόνον εάν ξεφύγουν από την αποσπασματική, χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο, διαχειριστική αντίληψη και απαλλαγούν από τις νοοτροπίες κατεστημένου, μπορούν να αποτελέσουν ισότιμα μέλη της Ευρώπης των Περιφερειών. 
 
Στρατηγικός στόχος μας είναι να πείσει η Αττική ότι εδώ μπορεί να “παράγεται” μέλλον. 
 
Μόνο έτσι μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Να επενδύσει στην καινοτομία, την τεχνολογία της επικοινωνίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να προχωρήσει στην έξυπνη εξειδίκευση, με διάχυση νέων τεχνολογιών και δημιουργία συνεργατικών δικτύων. Να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους της και να σταματήσει να αποτελεί τροχοπέδη στην επιχειρηματικότητα. Να γίνει τελικά το υπομόχλιο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. 
 
Η Αττική μπορεί και οφείλει να εξελιχθεί σε παγκόσμιο Πολιτιστικό πόλο, σε κέντρο ανθρωπιστικών Σπουδών, σε πρότυπο start ups επιχειρήσεων, σε τόπο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίου, σε διεθνή κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και logistics, σε ελκυστικό προορισμό, παραθεριστικού, συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού. 
 
Υπάρχουν αρκετά στρατηγικά πλεονεκτήματα που δυστυχώς η παρωχημένη λογική διαχείρισης δεν επέτρεψε να εκμεταλλευτούμε.
 
Όπλα της Περιφέρειας στον άξονα αυτό είναι η αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, του ΕΣΠΑ. Η άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων. Η επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ. Η αξιοποίηση νέων ιδεών βγαλμένων από τη διεθνή εμπειρία. 
 
Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην ένταξη της Περιφέρειας στη νέα δομή της «Καινοτομικής Ευρώπης». Στην έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των start up μοντέλων. 
Στην ίδρυση Κέντρου Ελληνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, για πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από όλο τον Κόσμο. 
 
Στη δημιουργία Πρότυπου Χώρου Επώασης Νέας Επιχειρηματικότητας, όπου θα παρέχεται υποδομή και τεχνογνωσία σε νέους για να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδιά τους. 
 
Στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της, με την ανάδειξη περισσότερων πόλων επισκεψιμότητας.
 
Μήνυμα και δέσμευσή μας είναι να δημιουργήσουμε μικρές «εκρήξεις ανάπτυξης» παντού, που θα κάνουν πράξη το στόχο μας για δουλειές, δουλειές, δουλειές. 
 
Δεσμευόμαστε βέβαια, να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των έργων που καρκινοβατούν και σε λύσεις μεγάλων προβλημάτων που χρονίζουν. Στην Αττική του σήμερα, δεν νοείται να μην υπάρχουν αντιπλημμυρικά, αποχετευτικό, αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων.
 
Πέρα λοιπόν, από την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας και τα έργα υποδομής που για την δική μας αντίληψη, είναι αυτονόητο να προχωρήσουν, το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Αττικής είναι να γίνει πυλώνας στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Ένας βασικός μοχλός δηλαδή στην προσπάθεια επανεκκίνησης των γραναζιών της οικονομίας στην Αττική και κατά συνέπεια στη χώρα μας.