"Δράση πριν την αντίδραση: Αφυπνίζοντας τους νέους και τα παιδιά μας για την καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο", ομιλία ημερίδα για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying)

3002361

"Στόχος είναι ούτε ένας μαθητής θύμα βίας και εκφοβισμού, ενδοσχολικού ή διαδικτυακού"

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, νέους και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Χαϊδαρίου και το Χαμόγελο του Παιδιού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ήδη από το 2012 είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στο Σχολείο.

Το βασικό μήνυμα της ομιλίας του ήταν: Στόχος είναι ούτε ένας μαθητής θύμα βίας και εκφοβισμού, ενδοσχολικού ή διαδικτυακού.

Είναι απαραίτητο να υπάρξουν ενημέρωση, εγρήγορση και στοχευμένες δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του νοσηρού αυτού φαινομένου. Για το λόγο αυτό πρέπει να συνεργαστούν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, το υπουργείο Παιδείας, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και κυρίως μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο κος Κουμουτσάκος:

«Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να μεταφέρουμε την εμπειρία και τη γνώση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Περιφέρεια. Η αξιοποίηση προγραμμάτων και εργαλείων, όπως του Erasmus+, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες ευκαιρίες και δυνατότητες, που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, με στόχο την –επιτέλους- οριστική εκρίζωσή του».

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Δημήτρης Μαραβέλιας. Μεταξύ άλλων, μίλησαν ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και το Δήμο Χαϊδαρίου, καθώς και ο Διευθυντής Νεολαίας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Νωρίτερα, ο κος Κουμουτσάκος είχε κατ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχο Χαϊδαρίου κο Μαραβέλια και συζήτησαν για τα προβλήματα του Δήμου και της περιοχής.