Δηλώσεις Γιώργου Κουμουτσάκου και των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών-Οργανωτική συνάντηση του συνδυασμού «180 ̊ - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα οργανωτική σύσκεψη του συνδυασμού «180ο- Η Αττική αλλάζει πρόσωπο». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος συζήτησε με τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τα μείζονα προβλήματα κάθε τομέα και προκρίθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. 

 
«Μια ομάδα νέων ανθρώπων, μια κοινότητα γνώσης, θέλησης και ήθους έχει πάρει την απόφαση να ξαναδώσει στην Αττική την αίγλη που δικαιούται. Για να το πετύχουμε αυτό θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η Αττική δεν περιμένει τίποτα πια από παρωχημένες και κατεστημένες λογικές, ούτε από ιδεολογικές εμμονές. Εμείς πάμε μπροστά, αλλάζουμε πορεία 180ο», υπογράμμισε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση του συνδυασμού.
 
Ο κ. Βασίλης Κορομάντζος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για τον Κεντρικό Τομέα εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για την κατάσταση στον τομέα των απορριμμάτων: «Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα, οι κάτοικοι της Αττικής να ζουν με τον εφιάλτη των σκουπιδιών πάνω από τα κεφάλια τους. Απραξία τέλος. Ανικανότητα τέλος. Αλισβερίσια τέλος. Με Περιφερειάρχη το Γιώργο Κουμουτσάκο η Αττική αλλάζει πρόσωπο». 
 
Ο κ. Κυριάκος Καλογεράκος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, αναδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας,  υπογράμμισε: «Ο Πειραιάς μας, είναι η πύλη της Αττικής, η πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πύλη της ανταγωνιστικότητας του εμπορίου και της οικονομίας, για καινούριες δουλειές και πρόοδο. Μόνον κάποιος, που αποδεδειγμένα, είναι φορέας ανοιχτού πνεύματος και εξωστρέφειας μπορεί να βοηθήσει τον Πειραιά να πετύχει την παγκόσμια ανάπτυξη και αναγνώρισή του. Για να γίνει ο Πειραιάς μας το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, εκλέγουμε Περιφερειάρχη Αττικής τον πατριώτη μου, το μανιάτη Γιώργο Κουμουτσάκο».
 
Ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για το Δυτικό Τομέα, ανέφερε σχετικά με την απερχόμενη ηγεσία της Περιφέρειας: «Το σύστημα διαχείρισης του κ. Σγουρού έχει κουραστεί και έχει κουράσει. Είναι μακριά από τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας. Η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και τα βασικά έργα υποδομής που λείπουν από εμάς θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπιστούμε  μαζί με έναν άνθρωπο με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα». 
 
«Η Αττική χρειάζεται δουλειά, ανάπτυξη, διαφάνεια, αλληλεγγύη. Οι κάτοικοί της λένε τέλος στο φθαρμένο, στο παλιό, στο φαύλο. Λένε ναι στο άφθαρτο, το ικανό, το νέο», τόνισε η κ. Φωτεινή Βρύνα, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης για το Βόρειο Τομέα. 
 
«Η Δυτική Αττική με τα τόσα ανοιχτά σοβαρά προβλήματα, δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις ιδεολογικές εμμονές και τις κομματικές επιδιώξεις τύπου Δούρου, ούτε βέβαια από το φθαρμένο, βαθύ κατεστημένο της πελατειακής λογικής τύπου Σγουρού. Χρειάζεται νέα ματιά και νέο τρόπο δράσης, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και νέο ήθος. Με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, και η Δυτική Αττική αλλάζει πρόσωπο», ανέφερε η κ. Κατερίνα Πιπιλή, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης για τη Δυτική Αττική.
 
«Η Ανατολική Αττική κυριολεκτικά υποφέρει από το πρόβλημα της αποχέτευσης. Γι’ αυτό ευθύνεται η απερχόμενη διοίκηση Σγουρού, που δεν μπόρεσε, δεν ήξερε ή δεν θέλησε να δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα. Οι κορδέλες χωρίς περιεχόμενο δε λύνουν, συντηρούν το πρόβλημα. Λύση δίνουν η γνώση, η θέληση και το ήθος μιας νέας ομάδας», δήλωσε ο κ. Πάρις Ευαγγελίου, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, σχετικά με το μείζον αποχετευτικό πρόβλημα.
 
Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, σχετικά με τις εξαιρετικές δυνατότητες αξιοποίησης και ανάπτυξης που προσφέρει ο νότιος τομέας, επεσήμανε: «Ο νότιος τομέας της Αττικής έχει όλες τις δυνατότητες και δικαιούται να κερδίσει το μέλλον. Η ορθολογική ανάπτυξη του Ελληνικού, με σεβασμό στο περιβάλλον, και η αξιοποίηση -το ταχύτερο- του παραλιακού μετώπου θα δώσουν δουλειές για όλη την Αττική. Αυτά όμως δε γίνονται με τις κομματικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τις πελατειακές λογικές του κ. Σγουρού. Χρειαζόμαστε στροφή 180ο προς ένα καλύτερο μέλλον».
 
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Στρατηγός, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κ. Σγουρός κυριολεκτικά ξέχασε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι και τα νησιά της, τόνισε «Τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής, από τη Σαλαμίνα έως τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, έμειναν ξεχασμένα όλα τα χρόνια της εποχής Σγουρού, που επιτέλους τελειώνει. Εμείς που ζούμε στα νησιά της Αττικής, στηρίζουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου».
 
Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση του συνδυασμού ««180 ̊ - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο»
 
Με γνώμονα το τετράπτυχο «Ανανέωση, αυτοδιοικητική γνώση, αποφασιστικότητα και ήθος», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η επίσημη παρουσίαση της στρατηγικής και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «180 ̊ - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» στο Ξενοδοχείο Caravel, στις 19.00. 
 
Νωρίτερα, στις 12.00 το μεσημέρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο χώρο του Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι).